SAÇ DÖKÜLMESİ NEDENLERİ

Saç dökülmesi uzmanlar tarafından 2 şekilde değerlendirilmektedir.Bunlar fizyolojik yani olağan saç dökülmesi,diğeri ise patolojik saç dökülmesidir.
✄Fizyolojik saç dökülmesi

Her sağlıklı bireyde olduğu üzere,günde 50-60 tel arası saç dökülmesi olmaktadır.Ancak aynı oranda yeni saç çıktığı için herhangi bir saç kaybı yada kellik söz konusu olmamaktadır.Buna fizyolojik saç dökülmesi denir.
✄Patolojik saç dökülmesi
Bu tür dökülmede ise yaklaşık 200 tel saç dökülmesi olmaktadır.Fizyolojik saç dökülmesinde olduğu gibi vücut dökülen saçın yerine 50-60 tel koyar ancak,dökülen 200 telden 60 telin tekrar çıkması ile arada yine 140 tel saç kaybı olmaktadır.Buna bağlı olarak da saç kaybı yada kellik durumu söz konusu olmaktadır.
Saç dökülmesi genel nedenleri
✄Genetik saç dökülmesi

Eğer kişinin anne,babasında yada birinci derece akrabalarında kellik durumu söz konusu ise,ondan genetik olarak geçmiş saç kaybı yada kellik durumu görülebilmektedir.Hasta periyodik olarak genetik dökülme ile saçlarını kaybedebilmektedir.

✄Strese bağlı saç dökülmesi
Her insanın hayatında belli dönemlerde stres,kaygı,depresif durumlar olmaktadır.Uzmanlara göre kişiler ne kadar stresli ise o orantıda dökülme olmaktadır.

✄Vücuttaki hormonal değişiklikler ve element eksiklikleri
Vücutta çinko,magnezyum ve bakır eksikliğinde de saç dökülmesi görülebilmektedir.Aynı şekilde kadınsal hormon farklılıkları ve tiroid hormonu değişikliği gibi durumlarda da gözlenebilir. Saçın en önemli minerali Çinkodur yoğun saç dökülmesi yaşanlara Çinko kullanımı tavsiye edilmektedir